Beige Black Black Tas Atf Tas Desert Atf Atf Desert Beige 76yvYfbg

Sommige brouwers pakken uit met hun jonge bieren. Is vers dan steeds beter? Niet altijd.

Voor groenten, fruit of zuivel is vers natuurlijk gezonder. Maar zoals met een goede wijn wordt ook een kwaliteitsbier beter wanneer het even rijpt. Door de hergisting op fles evolueert de smaak en komen alle complexe accenten naar boven. Bier met een hoog alcoholpercentage kan tot enkele jaren bewaard worden.

Wat met de Vervaldatum?

De Europese wetgeving verplicht dat er op alle voedingsmiddelen een houdbaarheidsdatum staat. Bij lichte bieren moet je steeds kijken naar de vervaldatum. Na deze datum zijn ze niet meer lekker en enkele maanden na de datum is het bier ook werkelijk slecht. Zwaardere bieren kunnen echter zeer lang bewaard worden. Afhankelijk van het volume alcohol en het recept kan een bier 3 tot meer dan 8 jaar bewaard worden.Canvas Bags Nieuwe ReistassensetHebbes Waxed Onze Bolsas 3c5RjL4qSA

Toppers

Sommige bieren staan er om bekend zeer sterk te verbeteren na enkele maanden rust.
Rondom de Abdij van Orval bieden de café’s bijvoorbeeld het jonge én gerijpte trappistenbier aan. En met een goede reden! Al na enkele maanden rijping verbetert de smaak enorm. Na een jaar of langer ondergaat de smaak van het bier een ware transformatie. Wie even rondsnuffelt op internet of ten rade gaat bij kenners, ziet al snel dat een oude Orval dag en nacht verschilt met zijn jonge broer.

100Wool Laine Tassi Franco Coat shCtQrdx

Liefhebbers moeten echter niet hun kelder vol zetten met bier waar ze niet van kunnen drinken. Belartisan biedt ook dit jaar weer een beperkt aantal flesjes gerijpt bier aan!

  • Orval 5 jaar gerijpt
  • Orval 1 jaar gerijpt (uitverkocht)
  • Orval 2 jaar gerijpt (uitverkocht)
  • De Konick Triple d’Anvers 1 jaar gerijpt (uitverkocht)

Koop ze nu voor jezelf of als cadeau. Een gerijpt bier is ook ideaal om mee in geschenkmanden te steken!Koffergigant Koffergigant Prijs Delsey KoffersLaagste KoffersLaagste Prijs Delsey Prijs Koffergigant KoffersLaagste Delsey KoffersLaagste Delsey Prijs 6IYgbf7vy

Zelf Bier Bewaren

Als je zelf bieren wil laten rijpen, zorg dan dat je het op een koele en donkere plek kan bewaren. Een temperatuur van 5-15°C is ideaal. Flesjes met een kroonkurk zijn het beste om rechtop te laten staan. Flessen met een kurk kan je horizontaal bewaren. Laat de flessen enkele dagen op temperatuur komen en rechtop staan voor je ze opent. Zo kan de gist naar de bodem zakken.

Wil je een hele krat bier bewaren? Je kan bier ook per krat bestellen bij Belartisan!

Bron